Domů Facebook

Míchané nápoje, koktejly a drinky Nealkoholické

    V neděli večer (21.6.2015) byl v rámci velké hudebně zábavné show Mattoni koktejl festival na Staroměstském náměstí slavnostně vyhlášen vítěz Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů – 18. ročníku Mattoni Grand Drink. Novou mistryní světa se stala Rakušanka Stephanie Sieber, která uspěla se svým drinkem Philomena (viz vítězný recept níže) v konkurenci 22 barmanů z celého světa.
    Ingredience Ingredience (oficiální dle IBA):

  • 10 cl Mattoni přírodní perlivé
  • 1 cl meduňkového sirupu
  • 0,5 cl mirabelkového sirupu Monin
  • 0,5 cl domácí Chai Tea esence
  • 4 plátky okurky
  • 1 barová lžička okurkového freshe
    Vybavení Vybavení:

  • Ozdoba – pomeranč, jedlý papír, jedlé květy, bobulová tráva
    Příprava Příprava:

  1. do vychlazené míchací sklenice dáme všechny přísady mimo Mattoni, přidáme led a pečlivě promícháme. Směs nalijeme přes sítko do sklenice s ledem a dolijeme Mattoni perlivou. Ozdobíme a můžeme podávat.

Stephanie Sieber

    Ingredience Ingredience:

  • Jeden oloupaný banán, 15 cl ananasové šťávy nebo Pribinky, 1/8 l mléka nebo smetany, lžička cukru
    Vybavení Vybavení:

  • Elektrický (ruční) mixér a tři velké koktailové sklenice.
    Příprava Příprava:
  • Do nádobky vložíme na kousky nakrájený banán, přilijeme vychlazenou šťávu a mléko nebo smetanu, přisladíme a 1 minutu mixujeme – 3 porce. (Lze podávat dětem k přesnídávce)
      Ingredience Ingredience (oficiální dle IBA):

    • Pomerančový džus – 150 ml
    • Šťáva z limetky – 60 ml
    • Sprite – 300 ml
    • 2 Limetky
      Vybavení Vybavení:

    • Sklenička
    • Šejkr
      Příprava Příprava:
    1. Do skleničky (2 dcl) nejdříve jemně nastrouháme kůru ze dvou limetek, které potom vymačkáme do stejné skleničky a zalijeme asi 1 polévkovou lžící vody. Pak dáme skleničku vylouhovat alespoň na dvě hodiny do lednice
    2. Dále si v lednici necháme namrazit nápojovou skleničku spolu se šejkrem
    3. Po dvou hodinách vyndáme z lednice skleničku s limetkovou šťávou
    4. Všechny ingredience nalijeme do šejkru a dobře promícháme – 1 minutu
    5. Vyndáme si namrazenou skleničku z lednice a nalijeme do ní připravený nápoj
    6. Ozdobíme skleničku kolečkem čerstvé limetky, snítkou máty, apod.

    Další z řady skvělých domácích limonád, která je jednoduchá na přípravu a poskytne osvěžující chuť doslova za pár korun. Ideálně pokud máte možnost sálátovou okurku utrhnout ze zahrádky, taková limonáda pak chutná ještě lépe.

      Ingredience Ingredience:

    • Perlivá (případně i neperlivá) voda – 1,5 l
    • Salátová okurka – 1 ks
    • Med nebo třtinový cukr – 2 polévkové lžíce
    • Limetka – 2 ks
      Vybavení Vybavení:

    • Velký džbán
    • Tyčový mixér
    • Ledové kostky
      Příprava Příprava:

    1. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré
    2. Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
    3. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
    4. Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
    5. Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce
    6. Při servírování je vhodné doplnit led (pokud roztál) a ozdobit okurkou nákrajenou na „dlouhé prsty“

    Výtečný ledový čaj si lze snadno a rychle připravit i v domácích podmínkách. Nepijte přeslazené a předražené „ledové čaje“ ze supermarketů a raději si připavte vlastní „Ice Tea“, který nejen že bude chutnější, ale i výrazně levnější. Ideální nápoj na horké letní dny.

      Ingredience Ingredience :

    • Neperlivá voda – 1,5 l
    • Čaj – 2 sáčky nebo 4 polévkové lžíce sypaného čaje
    • Med nebo třtinový cukr – 2 polévkové lžíce
    • Limetka – 1ks
      Vybavení Vybavení:

    • Velký džbán
    • Ledové kostky
      Příprava Příprava:

    1. Do hrnku vložíme čaj, který vybereme podle chuti, zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat 5 – 10 minut
    2. Vylouhovaný čaj z hrnku odebereme (případně přecedíme) a nalijeme do velkého džbánu, který by měl mít alespoň 1,5 litru
    3. Horký čaj (v horkém čaji se cukry lépe rozpouštějí) ve džbánu osladíme medem, případně třtinovým cukrem dle chuti a zalijeme neperlivou vodou
    4. Téměř hotový čaj dobře promícháme, aby jeho chuť byla dobře rozprostřená a vyvážená
    5. Přidáme led, kterým opravdu nešetříme a limetku nákrajenou na čtvrtinky
    6. Hotový ledový čaj vložíme do chladničky, dokud nebude skutečně „ledový“

    Chutná a jednoduchá limonáda, která osvěží zejména v létě.

      Ingredience Ingredience :

    • Limetka – 4ks
    • Cukr krystalový – 3 polévkové lžíce
    • Vanilkový lusk – 1 ks
    • Soda nebo perlivá minerální voda
      Vybavení Vybavení:
    • Džbán (alespoň 1-litrový)
    • Struhadlo
    • Ledové kostky
    • Míchací lžička
      Příprava Příprava:

    1. Do větší skleničky (0,5 litru) nebo džbánku nastrouháme kůru ze dvou limetek a ze všech čtyř vymačkáme šťávu, poté zalijeme asi 300 ml vody a necháme alespoň dvě hodiny vylouhovat v lednici
    2. Do hrnce nalijeme 300 ml vody a přidáme cukr a vanilkový lusk, přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut, poté necháme vychladit
    3. Vylouhovanou směs vyndáme z lednice a zcedíme přes cedník do většího džánu, abychom odstranili kůru z limetky
    4. Do směsi ve džbánu přidáme vychlazený sirup a dobře promícháme, aby se obě části spojily
    5. Dolijeme sodou nebo perlivou minerální vodou a přidáme ledové kostky
    6. Hotovou limonádu můžeme ozdobit tak, že do ní nakrájíme dvě limetky na kolečka nebo čtvrtiny

    Recept na osvěžující limonádu, která přijde vhod zejména v horkých letních dnech. Nejen že velmi dobře chutná, ale díky zázvoru obsahuje i velké množství vitamínů (A, B a C) a minerálních látek (vápník, fosfor, železo, draslík, sodík a hořčík). Zázvor je navíc velmi levná a dostupná surovina.

      Ingredience Ingredience:

    • Zázvor – 20 g (2 až 3 cm dlouhý)
    • Soda nebo perlivá minerální voda
    • Limetka – 3 ks
    • Třtinový cukr – 3 polévkové lžíce
      Vybavení Vybavení:

    • Džbán (alespoň 1-litrový)
    • Struhadlo
    • Ledové kostky
    • Míchací lžička
      Příprava Příprava:

    1. Zázvor oloupeme (například škrabkou na brambory) a co nejjemněji nastrouháme do džbánu a vymačkáme šťávu z jedné limetky
    2. Zalijeme sodou nebo perlivou minerální vodou, promícháme a dáme louhovat na alespoň 20 minut do lednice
    3. Vyndáme z lednice a pokud nemáte rádi kousky zázvoru v limonádě je na čase jej z džbánu přecedit (například „vylovit“ malým cedníkem nebo lžící)
    4. Přidáme třtinový cukr a důkladně promícháme tak, aby se veškerý cukr v limonádě rozpustil
    5. Na závěr přidáme kostky ledu a 2 limetky nakrájené na čtvrtiny

    Nenáročný nealkoholický drink, který ve výsledku působí a vypadá jako skutečné šampaňské.

      Ingredience Ingredience:

    • Jablečný džus – 5 cl
    • Citronový džus (šťáva) – 5 cl
    • Zázvorová limonáda – 5 cl
      Ingredience Ingredience (verze pouze s džusy):

    • Jablečný džus – 8 cl
    • Grepový džus (žlutý, světlý) – 8 cl
      Vybavení Vybavení:

    • Pohár na šampaňské
    • Míchátko
      Příprava Příprava:

    1. Do připravené sklenice na stopce nalijeme veškeré ingredience ve stejném poměru
    2. V případě verze pouze s džusy lijeme oba džusy současně a již nemícháme
    3. Lehce promícháme
      Ingredience Ingredience:

    • Pomerančový džus – 20 cl
    • Sprite – 5 cl
      Vybavení Vybavení:

    • Collins sklenice
    • Ledové kostky
    • Míchátko
      Příprava Příprava:

    1. Collins sklenici s plochým dnem naplníme kostkami ledu
    2. Do sklenice nalijeme pomerančový džus a Sprite
    3. Lehce promícháme a jako ozdobu přidáme plátek pomeranče na okraj sklenice

    Velmi jednoduchý nealkoholický drink, který je při použití „dietní“ Coca-Coly bez cukru známý jako „Dolce & Gabbana“ drink.

      Ingredience Ingredience:

    • Coca-Cola – 20 cl
    • Grenadina (sirup) – 1 cl
      Ingredience Ingredience (verze bez Coca-Coly):

    • Zázvorová limonáda – 10 cl
    • Sprite – 5 cl
    • Grenadina (sirup) – 0,5 cl
      Vybavení Vybavení:
    • Highball sklenice
    • Ledové kostky
    • Míchátko
      Příprava Příprava:
    1. Naplníme highball sklenici s plochým dnem přibližně do poloviny ledem
    2. Do sklenice nalijeme Coca-Colu (respektive zázvorovou limonádu a Sprite) a grenadinový sirup
    3. Pečlivě zamícháme a jako ozdobu přidáme koktejlovou třešeň a plátek citronu
    ©2024 eBar.cz