Další z řady skvělých domácích limonád, která je jednoduchá na přípravu a poskytne osvěžující chuť doslova za pár korun. Ideálně pokud máte možnost sálátovou okurku utrhnout ze zahrádky, taková limonáda pak chutná ještě lépe.

    Ingredience Ingredience:

  • Perlivá (případně i neperlivá) voda – 1,5 l
  • Salátová okurka – 1 ks
  • Med nebo třtinový cukr – 2 polévkové lžíce
  • Limetka – 2 ks
    Vybavení Vybavení:

  • Velký džbán
  • Tyčový mixér
  • Ledové kostky
    Příprava Příprava:

  1. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré
  2. Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
  3. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
  4. Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
  5. Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce
  6. Při servírování je vhodné doplnit led (pokud roztál) a ozdobit okurkou nákrajenou na „dlouhé prsty“
    Náš tip Také by Vám mohlo chutnat:

Domácí Ice Tea (ledový čaj)Limetková limonádaZázvorová limonádaPomerančovo-limetkový RelaxDolce & Gabbana